stand up Klubit

Suomessa

Suomessa on paljon laadukkaita stand up klubeja mm.

Apollo Live Club Helsingin keskusta

Stand up klubia tuottaa Sam’s Comedy Club. Komiikan janoisia Apollossa naurattavat muun muassa koomikot Sami Hedberg, Niko Kivelä, André Wickström, Riku Suokas ja Jacke Björklund, Anitta Ahonen, Kaisa Pylkkänen, Heli Sutela, Mikko Vaismaa, Helenä Pöllänen, Arimo Mustonen, Sampsa Simpanen, Jussi Simola sekä monet muut.

Vuodesta 2019 clubilla on ollut mahdollisuus varata VIP-pöytä omalle porukalle jossa pääsee lavan sivuun nauttimaan esiintyjistä.

Esiintyjiä klubilla riittää laidasta laitaan, jopa ulkomaita myöden. Lontoon Comedy Store on tuonut ohjelmiaan Apolloon viime vuosina. Syksyllä 2023 järjestettiin Apollossa vuoden stand up koomikkotulokas-ilta. Voiton vei Roosa Maskonen. Jape Grönroos on isännöinut muutamia GONGSHOW-iltoja,joissa yleisö päättää hauskimman koomikon. Liput keikoille ovat netissä helposti ostettavissa.

Club Act!One Pasila

Club Act!one on yksi vanhimpia paikkoja joka on toiminut stand up -komiikan estradina. Klubin perusti Riku Suokas. Aikoinaan klubi-esityksiä näki myös tv:ssä. Tämä klubi on yksi syy siihen miksi stand up-esityksiä tilataan tapahtumiin. Tuhannet ihmiset ovat tutustuneet lavakomiikkaan juuri täällä.
Nykyään lavalle nousee Suomen sekä eturivin stand up -koomikoita että tulevaisuuden tähtiä. Katsojilla on mahdollisuus nauttia alkoholijuomia esitysten aikana. K-18.
Helsingin kaupunginteatteri tuottaa yhteistyössä Ohjelmatoimisto WT Comedyn kanssa tätä huippuklubia.

Stand up Tampere Teerenpeli Tampere

Vuonna 2005 Tampereen Teerenpelissä aloitettiin stand up -illat, jotka jatkuvat vieläkin. Klubi on ollut usealla eri tuottajalla ja se on aina ollut laadukkaasti tuotettu. Siellä esiintyy koomikoita harrastajista ammattilaisiin. Teerenpelin lavalla on nähty myös englantilaisia stand up -koomikoita. Suomen kärkinimistä on lavalla ollut mukana mm. Ismo Leikola, Heli Sutela, Anitta Ahonen ja Riku Sottinen. Illan juontaja, MC, on usein koomikko Tommi Mujunen.


Stand up Jyväskylä Ilokivi/Seisomapaikka Jyväskylä

Suomen stand up -komiikan juuret ovat Hämeenlinnassa sekä Jyväskylässä. Yliopiston kampuksella sijaitseva ravintola Ilokivi on ollut usean koomikon ponnahduslauta kansan tietoisuuteen. Sieltä stand up -genreen on noussut mm. Teemu Vesterinen, Ismo Leikola, Marko Kämäräinen, Jouni Kallio, Teemu Kontoniemi ja Mikko Waismaa.

Seisomapaikka-klubi on koomikoiden suuresti arvostama esiintymispaikka. Klubi on ehdoton suositus hyvän komedian ystäville.

Stand up Hämeenlinna

Yo -Talo Tampere

Koomikoiden kiertueet ja festivaalit ovat tuottaneet hauskaa ohjelmaa tamperelaisille Yo -Talolla vuodesta 2005. Artistit pitävät Yo-talon miljööstä koska siellä yleisö pääsee lähelle
esiintyjää. Ohjelmatoimisto Naurunpaikka on tuottanut sinne viihdyttäviä iltoja jo usean vuoden ajan.
Liput esityksiin löytyvät Yo-talon kotisivuilta.